Naši sinovi i kćeri

Moj sin mi je rekao: „Tata, ista sam osoba kao prije“. Prošlo je šest mjeseci i sve više shvaćam da se ništa u njegovom životu nije promijenilo. Promijenilo se moje shvaćanje njega.
– Otac gay sina

Iskorak je preveo i uredio brošuru originalnog naziva ‘Our daughter our sons’ poznate američke organizacije PFLAG – Parents, Families and Friends of Lesbians and Gays (Roditelji, Obitelj i Prijatelji Lezbijki i Gejeva).

Brošura je namjenjena prijateljima, članovima obitelji te posebice roditeljima LGBT osoba koji se bore s neprihvaćanjem spolne orijentacije svog djeteta te strahovima za njegovu budućnost.

Mnogi roditelji ne znaju kako kako reagirati kad saznanju da je njihovo dijete LGBT. Mnogi ne znaju zašto je njihovo dijete LGBT ili smatraju da ne poznaju svoje dijete pa se osjećaju zbunjeno i tužno. Ova brošura pruža odgovore na ta i mnoga druga pitanja te se bavi procesom prihvaćanja spolne orijentacije ili rodnog identiteta neke nama bliske LGBT osobe.

U brošuri možete pronaći korisne informacije o lokalnim LGBT organizacijama koje mogu ponuditi savjete roditeljima LGBT djece te informacije o radionicama za roditelje, članove obitelji i prijatelje LGBT osoba. Brošura također navodi iskustva roditelja čija su djeca LGBT.

Zbog nedostatka sličnih publikacija te manjka informacija za roditelje LGBT djece odlučili smo se na uređivanje ove kratke i korisne brošure koja ima za cilj pomoći roditeljima, članovima obitelji i prijateljima LGBT osoba.

Udruga Iskorak želi svima koji imaju u svom životu blisku LGBT osobu da s njome ostvare blizak odnos pun ljubavi i iskrenosti.

Preuzmi brošuru [PDF]