ILGA-Europe Zagreb

Organizacija ILGA-Europe u zagrebačkom hotelu Sheraton održala je od 24.-26. listopada 2013. svoju sedamnaestu godišnju konferenciju, i to pod sloganom “Family matters! Reaching out to hearts and minds”. Bila je to jedinstvena prilika za LGBT aktiviste iz cijele Europe da se okupe i raspravljaju o zajedničkim problemima i izazovima, dijele iskustva i dobre prakse u području suzbijanja diskriminacije i unapređenja ravnopravnosti i ljudskih prava LGBT osoba kao i da se proslave postignuća te planiraju budući projekti, strategije i taktike.

Konferencija je organizirana u suradnji s hrvatskim organizacijskim odborom koji čine Iskorak – Centar za prava seksualnih i rodnih manjina, Rišpet – LGBT udruga Split, te Lezbijska grupa Kontra, a prisustvovalo joj je 250 predstavnika LGBT organizacija članica iz 42 države.

Događaj su upriličila poznata lica domaće politike – zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je otvorio konferenciju, ministrica Vesna Pusić koja je održala nadahnjujuć govor, te tadašnji predsjednik RH, Ivo Josipović, koji je posebno za ovu konferenciju snimio videoporuku.