Sredinom listopada 2009. godine postavljanjem jumbo plakata u pet hrvatskih gradova (Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu i Puli) započela je kampanja “Pravo na rad bez diskriminacije”. Kampanja je dio projekta “Zajedno protiv diskriminacije na radnom mjestu”, financiranog od strane Europske komisije, koji je provela Lezbijska grupa Kontra u partnerstvu s udrugom Iskorak i institutom M. I. A.. Fotografije koje su nastale u sklopu kampanje prikazivale su različita radna mjesta (banka, zubarska ordinacija, trgovina, kafić, škola, kazalište, itd.), a bile su sastavni dio plakata (jumbo i B2), letaka, rokovnika i kalendara kampanje.

Naljepnice za jumbo plakate s natpisima “Ne zapošljavamo pedere” i “Ne zapošljavamo lezbe”, koji su postavljeni naknadno s ciljem privlačenja pozornosti na ovaj problem, ukazuju na homofobiju prisutnu kod velikog broja poslodavaca u Hrvatskoj, te smo time htjeli ukazati na probleme diskriminacije na radnom mjestu s kojima se LGB osobe svakodnevno susreću. U sklopu kampanje održale su se javne akcije dijeljenja promotivnih materijala koji sadržavaju informacije o LGB radnim pravima u pet hrvatskih gradova – Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku i Puli. Kampanja “Pravo na rad bez diskriminacije” završila je 12. studenog 2009. godine tiskovnom konferencijom u Centru za ljudska prava, te dijeljenjem promotivnih materijala u centru Zagreba.

Kampanja je popraćena velikim interesom medija, uključujući praćenje akcija u pojedinim gradovima od strane lokalnih medija. Otvorena je javna rasprava o pravima LGB radnika, što je rezultiralo i većim brojem prijava diskriminacije na radnom mjestu udrugama u odnosu na prijašnje godine.