U Iskoraku možeš dobiti besplatne savjetodavne usluge u podržavajućoj atmosferi te u povjerljivom kontaktu s stručnom osobom. Zalažemo se za tolerantan i nenasilan suživot pa samim time uvažavamo specifičnost svake osobe i situacije u kojoj se nalazi. Zato nam se obratite bez straha od nerazumijevanja i osude.

Naša podrška je organizirana u pet tematskih sekcija s obzirom na područje koje obrađuju.

U sekciji Testiranje možeš dobiti podršku vezanu uz spolno prenosive bolesti te besplatno i anonimno testiranje i savjetovanje.

Ako želiš razgovarati sa vršnjačkim savjetnikom i/ili stručnom osobom vezano za poteškoće oko coming out procesa, spolne orijentacije, problema u vezi, tugovanja/gubitka, problema s prijateljem/prijateljicom, problema u obitelji, prilagodbi na studij i slično, onda klikni na sekciju Psiholog.

Iskorak se aktivno bavi javnim zagovaranjem za suzbijanje svih oblika diskriminacije po osnovi spolne orijentacije ili rodnog identiteta te je u praksi pružanja direktne pravne zaštite LGBT osobama stekao značajno iskustvo u suzbijanju diskriminacije. Za pravnu pomoć i savjetovanje, osobno ili udaljeno preko e-maila ili telefona, otvori sekciju Pravnik u kojoj možeš zatražiti besplatnu pravnu pomoć.

Jedan od važnih ciljeva Iskoraka je osnaživanje same LGBT zajednice. Ukoliko želiš upoznati nove osobe ili jednostavno se priključiti druženjima i aktivnostima (večer društvenih igara, filmske projekcije, “hangout” druženja) koje se organiziraju u Hrvatskoj za LGBT zajednicu onda posjeti sekciju Zajednica.