Pozitivan forum

Osobe koje žive s HIV-om često zadrže svoj HIV status za sebe zbog česte stigmatizacije i diskriminacije.

Iz tog razloga 2016. godine pokrenut je Pozitivan Forum, siguran online prostor na kojem osobe koje žive s HIV-om mogu izmjenjivati svoja iskustva s drugim osobama koje žive s HIV-om, upoznavati se i saznati nove informacije. Pozitivnom Forumu mogu pristupiti samo osobe koje žive s HIV-om i stručnjaci u području HIV-a.

Za pristup je potreban kod koji korisnici dobiju preko Klinike za liječenje HIV-a i suradnih udruga. Forum se može koristiti i preko mobilne aplikacije koja je dostupna za Android i iOS.

Članovi foruma nalaze se i uživo na raznim društvenim događajima, poput izleta, susreta na Klinici, zajedničkih odlazaka na konferencije i slično. Pozitivan Forum ima i svoju WhatsApp grupu i Facebook stranicu.

U 2023. godini ukupno je bilo 266 registriranih korisnika.

 

None

Što je Pozitivan Forum?

Pozitivan Forum je online zajednica osoba koje žive s HIV-om i sigurno okruženje gdje možeš dobiti podršku, razmijeniti iskustva i informacije te upoznati nove osobe za druženja, putovanja ili zajedničke posjete Klinici.

Kako se mogu registrirati?

Registriraj se putem preporuke na Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” gdje ćeš dobiti vaučer s jedinstvenim registracijskim kodom. Kodovi garantiraju sigurnu registraciju, zaštitu privatnosti te da su korisnici foruma osobe koje žive s HIV-om.

Što nakon registracije?

Pročitaj upute za nove članove, uključi se u teme koje te zanimaju ili prati postojeće diskusije.